biWel

Biwel incorpora a l’Institut Català de la Salut una plataforma de promoció de la salut

Biwel incorpora a l’Institut Català de la Salut una plataforma de promoció de la salut

Es tracta d’una aplicació que fomenta hàbits de vida saludables entre els professionals sanitaris. Permet marcar campanyes, activitats i reptes saludables per a assolir entre els empleats de l’entitat.

 

L’empresa Biwel, que desenvolupa programes de benestar a l’empresa, ha ampliat el seu àmbit d’actuació duent la gestió de projectes tecnològics per a empreses saludables a l’Institut Català de la Salut (ICS) de la mà de l’Àrea de Prevenció de Riscos i Seguretat en el Treball. D’aquesta manera, la companyia amplia fronteres i inicia un procés d’expansió de negoci a través del sector públic.

 

Biwel, que va guanyar la licitació pública per al projecte de l’ICS a finals de l’any passat, ha creat una plataforma i aplicació mòbil de benestar i salut laboral per als treballadors de l’ICS. L’estiu passat va realitzar una prova pilot per als més de 5.000 empleats de Gerència Territorial de Barcelona i el Centre Corporatiu de l’ICS i ara ja s’ha presentat als més de 40.000 treballadors de l’entitat. El projecte, anomenat ICSaludable, té com a objectiu promoure hàbits de vida saludables entre els professionals sanitaris. A dia d’avui, prop d’un terç del personal fa un compliment escàs de la dieta mediterrània, manifesta alteracions de la qualitat del son i segueix un estil de vida sedentari. En aquest sentit, l’entitat vol ajudar els professionals a revertir aquesta situació.

 

L’aplicació està pensada per a que qualsevol usuari pugui recollir dades del seu estil de vida com l’alimentació, les passes diàries o la qualitat de la son. També podrà participar en reptes conjunts amb altres usuaris i crear i participar en activitats saludables de l’entitat o del seu entorn. A més, els treballadors també hi trobaran consells d’estils de vida saludable i receptes. Per la seva banda, l’ICS podrà fer un seguiment de forma segmentada i anònima de l’evolució de la salut i estil de vida dels treballadors, dissenyar i gestionar campanyes específiques de promoció de la salut i avaluar l’impacte de totes aquestes iniciatives.

 

El que aconsegueix d’aquesta manera l’Institut Català de la Salut és convertir-se en una empresa promotora de la salut, la seguretat i el benestar dels seus treballadors i per a fomentar un entorn de treball saludable. “La principal dificultat per a una empresa amb la dispersió de l’ICS és la d’oferir un servei homogeni i poder arribar a tots, però gràcies a la nostra plataforma es pot aconseguir, obtenint informació sobre l’estil de vida i hàbits de salut dels seus treballadors de forma agregada, i així poder millorar els serveis i propostes futures, de manera que els treballadors es sentin millor en el seu treball“, declara Estel Mallorquí, CEO a Biwel.

 

L’àrea de salut i prevenció de riscos laborals de l’ICS seran els responsables directes del projecte, els quals tindran ajuda en la gestió diària dels líders territorials, que tindran com a missió coordinar i unificar dins de la plataforma totes les activitats, campanyes i reptes per al seu territori. “El paper dels líders territorials és clau per a aconseguir bons ratis de participació“, afegeix Mallorquí.

 

A l’actualitat, Biwel treballa per més de 35 companyies nacionals i internacionals. L’empresa treballa per a la consecució d’altres projectes públics de salut i benestar en administracions espanyoles i té previst obrir una nova línia al 2019 a Sud-Amèrica.