Biwel

Casos d'èxit

Biwel avalua l'impacte del teu programa d'empresa saludable. D'aquesta manera, en determinats projectes es dissenyen estudis científics per analitzar amb més detall els impactes del programa. Coneix els resultats dels projectes integrals de salut en el treball duts a terme per Biwel des del 2011.

ENcofrados Alsina

ALSINA BE HEALTHY

un programa de benestar laboral pels seus més de 700 treballadors a tot el món

Encofrats Alsina, empresa especialitzada en solucions per a estructures de formigó, que opera amb 33 delegacions a 18 països i participa en més de 3.500 obres anuals, acaba de posar en marxa un programa de benestar laboral per als seus més de 700 empleats a tot el món. Per fer-hi front la companyia ha confiat en la plataforma Biwel a través de la qual ha dissenyat el programa Alsina Be Healthy.

L’objectiu d’Encofrats Alsina és poder canalitzar totes les accions del projecte des de la plataforma, per tal de crear un programa saludable que ajudi a millorar la salut i el benestar, millorar la satisfacció laboral, retenir el talent i la cohesió d’equip.

El programa Alsina Be Healthy permet als empleats monitoritzar el seu benestar de forma integral (activitat física, nutrició i son) en una mateixa plataforma i poder obtenir recomanacions personalitzades per millorar els seus índexs dia a dia. L’empresa disposa d’un mòdul propi amb diferents quadres de comandament per a poder analitzar, gestionar i mesurar l’impacte dels programes proposats als treballadors de les diferents seus. D’aquesta manera es poden detectar necessitats i oferir als empleats noves formes de millorar dels seus hàbits i estils de vida saludables diaris.

Jaume Alsina, adjunt del CEO d’Encofrats J.Alsina, declara que “dins del nostre programa de salut laboral té una gran importància la possibilitat de poder generar reptes i activitats entre els membres de cada delegació per poder crear cohesió entre els equips locals” afegeix.

Com a activitat inicial la companyia ha llançat un repte per delegacions que consisteix a arribar a una altra delegació a partir de la suma de passos diaris de cada empleat, que es veuran recompensats a partir de la seva activitat física.

Dins del programa de benestar laboral d’Encofrats Alsina s’ha creat la figura de l’Wellbeing Manager, que té com a objectiu millorar l’adherència de tot els empleats al programa mitjançant la dinamització de campanyes de comunicació, formacions, activitats i reptes per a crear una comunitat saludable entre els treballadors.

Per Biwel, aquest projecte suposa un gran repte amb el qual pretén ampliar les seves fronteres i créixer a nivell internacional gràcies a clients espanyols.

Vols conèixer els resultats?

ALSINA

Be Healthy, be BASI

   

Base Group, del grup Lacoste, és un dels majors distribuïdors de moda a la Península Ibèrica per a les marques Lacoste, Lacoste L!VE, Nàutica, Col Haan i Armand Basi.

Fomentar els hàbits saludables i millorar el benestar dels seus empleats ha estat una de les grans prioritats de Basi Group des de fa ja més de 2 anys.

Biwel realitza de forma setmanal activitats a la seu central de Basi a Badalona en les que el seu equip s’activa, mitjançant els Circuit-Trainings, té cura la seva esquena amb les sessions d’Escola d’Esquena i es relaxa amb sessions de ioga i de mindfulness.

A més es realitzen alguns tallers pràctics per tocar temes relacionats amb l’alimentació i la gestió emocional, alguns d’ells implicant també a les seves famílies.

LACOSTE (BASI)

Prevenció de Trastorns múscul-esquelètic en l’àmbit de sanejament a Aigües de Barcelona

L’empresa publico-privada Aigües de Barcelona, ​​Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua, SA, gestiona el cicle integral de l’aigua, des de la captació fins a la potabilització, el transport i la distribució, a més del sanejament i la depuració de aigües residuals per al seu retorn al medi natural o la seva reutilització. D’aquesta manera, ofereix servei a prop de 3 milions de persones en els municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

“PREVENCIÓ TME SANEJAMENT” és el nom del programa dirigit a un grup de treballadors d’Aigües de Barcelona de sanejament. Es tracta d’un col·lectiu que, per la seva dinàmica de treball de peu, moviments repetitius i manipulació de càrregues es veu afectat pels trastorns musculós-esquelètics (TME).

El programa compta amb dos pilars fonamentals:

 • Preventiu: Reduir les incidències relacionades amb el sistema osteo-muscular a partir de l’exercici preventiu durant la jornada laboral.
 • Promoció de la salut: Oferir solucions col·lectives i individuals per afavorir la millora de la salut dels treballadors dins i fora de la jornada laboral.

Inicialment es va realitzar un diagnòstic complet de tots els participants, tant en aspectes de salut i condició física com de la biomecànica a l’hora de realitzar les tasques diàries al seu lloc de treball.

A partir d’aquests sis mesos d’intervenció es realitzaran de nou les valoracions per veure l’evolució de la salut dels treballadors i la seva millora a nivell laboral i personal.

En breu presentarem els primers resultats.

AIGÜES DE BARCELONA

SETMANA DEL BENESTAR 2017 a GRIFOLS

     

     

Grifols és una empresa catalana especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari. Es tracta de la tercera major empresa del món en el sector d’hemoderivats i la primera d’Europa, a més de ser la líder mundial en subministraments a hospitals i l’única companyia en la indústria farmacèutica que verticalment està integrada en el sector de la medicina transfusional.

L’any 2017 va iniciar el programa d’Empresa Saludable a partir de la celebració de la Setmana del Benestar amb un conjunt d’activitats per fomentar els hàbits saludables entre el seu equip. Biwel va organitzar de la mà dels diferents departaments involucrats en la H&S Week un event a mida i coordinar les diferents activitats que es van realitzar.

Durant la setmana es premiava a les persones que participaven en equip a les diferents ‘activitats. Realitzar un mínim de 30 minuts al dia d’activitat física amb els companys/es era l’objectiu!

GRIFOLS

Freixenet

Programa de Salud i Benestar 2018 “Sentir-se bé” a Freixenet

Freixenet és una empresa líder en la elaboració de cava de forma tradicional des de 1861 amb seu a Sant Sadurní d’Anoia.

El programa de salut i benestar s’ha iniciat enguany amb diverses activitats que promouen tres grans àmbits:

 • Cuida del cos, a partir de classes de ioga a l’empresa.
 • Cuida de l’alimentació a partir de tallers pràctics de preparació de carmanyola, alimentació esportiva i prevenció del càncer.

La clau d’aquestes activitats és que al ser totalment pràctiques i cooperatives, es fomenta el treball en equip i les relacions entre persones de diferents àmbits de treball millorant així el benestar social de les persones i de l’empresa.

Actualment més de 150 persones han participat en les activitats i estem treballant en l’ampliació del programa.

FREIXENET

“Lanpostuko prebentzio-ariketen programa”

(Programa d’exercici preventiu a la feina) a Fagor Ederlan

Fagor Ederlan és proveïdor líder de solucions completes per al sector de l’automoció, especialista en aplicacions de Chassis i Powertrain. Com a cooperativa, el compromís es sustenta en les persones que conformen el projecte, ja que no només són treballadors, sinó també propietaris.

A través de l’acord amb Osarten, Servei de Prevenció Mancomunat del Grup Mondragón, aquesta és la primera experiència de Biwel al País Basc.

El programa a Fagor Ederlan, cerca la millorar de la condició física dels seus empleats com a mesura per prevenir lesions, mitjançant la metodologia Biwel d’Exercici Laboral Preventiu.

Es va iniciar en forma de prova pilot dirigit a una sola línia del relleu d’Acabats i Pintura, que per la seva dinàmica de treball de peu, moviments repetitius i manipulació de càrregues es veu afectat pels trastorns múscul-esquelètics

A partir de les sessions d’exercici específiques durant 6 mesos, els tractaments individuals per part d’un fisioterapeuta i les valoracions individuals a l’inici i al final, s’ha aconseguit millores importants en la salut física dels cooperativistes.

Algunes conclusions de la prova pilot han estat:

 • Totes les variables mesurades al programa han millorat, destacant per sobre de tot la disminució dels dolors osteomusculars lumbars i cervicals i la millora en la condició física en aspectes tan fonamentals com l’amplitud de moviment a nivell lumbar o l’estabilitat del cos en la rotació de tronc.
 • Durant el programa de TME, cap dels participants va realitzar cap consulta mèdica per patologia osteomuscular ni va patir incapacitat transitòria per aquest motiu, tenint en compte que un 57,14% dels participants té patologia osteo-muscular constatada.
 • La participació ha estat superior al 90% i la satisfacció global de 9,5 punts sobre 10.

Actualment el programa s’ha ampliat a altres línies i es treballa en la línia d’incorporar l’exercici laboral com una mesura preventiva clau en tots els centres de Fagor Ederlan.

FAGOR EDERLAN

Diagnòstic de benestar als treballadors i Pla Estratègic

per la certificació com a Empresa Saludable

MC MUTUAL és una mútua d’accidents de treball i malalties professionals. És la Mútua Col·laboradora amb la Seguretat Social, número 1 i porta més de 100 anys de servei a les persones.

MC Mutual va iniciar el programa d’Empresa Saludable dirigit als seus empleats amb l’objectiu de promocionar els hàbits de vida saludable i oferir polítiques de benestar i solucions globals i personalitzades.

Biwel, a través de la plataforma- Diagnòstic, va realitzar una anàlisi del benestar dels empleats de MC MUTUAL i va traçar un pla estratègic alineat amb el model de l’OMS per aconseguir la certificació com a “Empresa Saludable”.

A més es va motivar la participació al diagnòstic amb un REPTE D’ACTIVITAT FÍSICA a partir de la plataforma Biwel, que permet sincronitzar l’activitat física diària dels empleats. Amb això es va aconseguir que el 40% de la plantilla participés en el diagnòstic inicial, una mostra representativa i extrapolable a la resta de l’empresa.

 

MC MUTUAL

“Sentirse bien para trabajar mejor”

No hi ha millor frase per descriure el programa de reducció de l’absentisme osteomuscular a Kern Pharma.

Kern Pharma és un laboratori farmacèutic que forma part de l’empresa familiar Grup Indukern. La seva activitat gira actualment al voltant de sis línies de negoci: genèrics, consumer, biològics, salut de la dona, salut i nutrició esportiva i producció per a tercers.

El programa “Sentirse bien para trabajar mejor” està integrat dins de la política de la companyia que es resumeix en “Bones persones Bones en un Bon lloc per treballar” que vetlla pel benestar, la salut i la seguretat dels seus empleats.

Seguint la metodologia Biwel d’ “Exercici laboral preventiu” el programa es va iniciar l’any 2014 amb una primera fase d’anàlisi-diagnòstic de la situació de l’absentisme osteomuscular, incloent una anàlisi dels llocs de treball i una anàlisi interna de les condicions de salut i condició física dels empleats.

Kern Pharma

“Dedícate un tiempo para ti, haz un paréntesis y cuídate”

és el lema que utilitza per empoderar el seu equip a adquirir hàbits saludables.

Cirsa és una empresa líder en el sector de l’oci i l’entreteniment amb presència a 10 països i amb més de 18.221 treballadors.

El programa  s’estructura en quatre pilars:


Objectius

 • Millorar el benestar dels treballadors promovent hàbits de vida saludables.
 • Fomentar l’adherència mitjançant programes de promoció de la salut.
 • Afavorir el desenvolupament, l’atracció i la fidelització del talent.
 • Compromís amb les polítiques de Responsabilitat Social Corporativa

Amb el programa ENJOY LIFE WITH US”  el Grup ofereix noves propostes per millorar la qualitat de vida de tos els col·laboradors. Entre les diferents accions destaquen:

 • Promoció de l’activitat física sota el lema muévete: CIRSA RUNNING CLUB, CIRSA BIKE CLUB, CIRSA PÁDEL CLUB, tallers de Zumba, Cross-Training, Yoga, Nordic Walking Family day, torneigs i carreres solidàries com la “Cursa de la Dona” de Terrassa i Barcelona.
 • Foment d’hàbits d’alimentació saludables amb activitats dins del marc Saborea de show cooking, cuina de tupper de dia a dia amb receptes sanes i equilibrades.
 • Amb Descubre cada mes s’envien missatges i consells saludables als col·laboradors i es realitzen conferències relacionades amb la salut i el benestar.
 • El benestar emocional té un espai a Desconecta amb tallers de Mindfullness, riureterapia i gestió del temps, entra d’altres.

Dins de l’àrea d’Entorn Físic s’ha iniciat el Programa de Millora Osteomuscular d’exercici laboral preventiu (TME) en una de les plantes de producció de la Companyia. El programa ‘Enjoy life with us’ ha superat les expectatives en el seu primer any d’existència, així mateix els indicadors seleccionats per avaluar el programa han estat molt positius i amb alts percentatges de participació i satisfacció. A partir del segon any (2019) i d’acord als bons resultats, s’ha posat en marxa la internalització del programa en els diferents països on opera el Grup CIRSA.

Aquests son alguns dels resultats actuals:

 • Més de 300 treballadors participen de forma activa en les activitats del programa

• La satisfacció mitjana de les activitats és de 4,7 sobre 5

 

 

CIRSA

El benestar físic i emocional del seu equip humà

És una prioritat per Assurance du Crédit Mutuel ( Agrupació, Atlantis i Amgen ) i
l’entitat bancària Targobank.

Actualment, Assurance du Crédit Mutuel ( Agrupació, Atlantis i Amgen ), i l’entitat bancària Targobank són part del grup francès Crédit Mutuel. L’entitat és molt més que una companyia d’assegurances sumant també la seva activitat financera.

Assurance du Créit Mutuel i Targobank adquireixen una nova dimensió com a companyia. Solvència, seguretat i vocació de creixement a través del servei a les persones són els seus eixos prioritaris.

Ja fa més de 3 anys que la preocupació per la salut i el benestar dels seus empleats és una de les prioritats de la companyia.

Per aquest motiu, des de Biwel hem dissenyat un programa de benestar format per experiències pràctiques que anualment es realitzen de forma recurrent a les seves seus de Barcelona i Madrid.

Els grans pilars del programa són:

 • Cuidar el benestar físic del seu equip

 • Fomentar el benestar emocional i la gestió de les emocions

 

GRUPO ACM