Biwel

FAGOR EDERLAN

FAGOR EDERLAN

: 2017- Actualidad

: FAGOR EDERLAN

“Lanpostuko prebentzio-ariketen programa”

(Programa d’exercici preventiu a la feina) a Fagor Ederlan

Fagor Ederlan és proveïdor líder de solucions completes per al sector de l’automoció, especialista en aplicacions de Chassis i Powertrain. Com a cooperativa, el compromís es sustenta en les persones que conformen el projecte, ja que no només són treballadors, sinó també propietaris.

A través de l’acord amb Osarten, Servei de Prevenció Mancomunat del Grup Mondragón, aquesta és la primera experiència de Biwel al País Basc.

El programa a Fagor Ederlan, cerca la millorar de la condició física dels seus empleats com a mesura per prevenir lesions, mitjançant la metodologia Biwel d’Exercici Laboral Preventiu.

Es va iniciar en forma de prova pilot dirigit a una sola línia del relleu d’Acabats i Pintura, que per la seva dinàmica de treball de peu, moviments repetitius i manipulació de càrregues es veu afectat pels trastorns múscul-esquelètics

A partir de les sessions d’exercici específiques durant 6 mesos, els tractaments individuals per part d’un fisioterapeuta i les valoracions individuals a l’inici i al final, s’ha aconseguit millores importants en la salut física dels cooperativistes.

Algunes conclusions de la prova pilot han estat:

  • Totes les variables mesurades al programa han millorat, destacant per sobre de tot la disminució dels dolors osteomusculars lumbars i cervicals i la millora en la condició física en aspectes tan fonamentals com l’amplitud de moviment a nivell lumbar o l’estabilitat del cos en la rotació de tronc.
  • Durant el programa de TME, cap dels participants va realitzar cap consulta mèdica per patologia osteomuscular ni va patir incapacitat transitòria per aquest motiu, tenint en compte que un 57,14% dels participants té patologia osteo-muscular constatada.
  • La participació ha estat superior al 90% i la satisfacció global de 9,5 punts sobre 10.

Actualment el programa s’ha ampliat a altres línies i es treballa en la línia d’incorporar l’exercici laboral com una mesura preventiva clau en tots els centres de Fagor Ederlan.

Per a obtenir més informació, si us plau ompli el següent formulari: