Biwel

Consultoria

Serveis de consultoria per a empreses a la recerca del benestar laboral

Biwel s’adapta a l’organització i l’analitza per determinar la situació actual en matèria de salut i benestar laboral, interpretar els resultats de l’anàlisi per obtenir unes propostes realistes i que ens permetin concretar un pla d’acció quantificable a partir d’indicadors de gestió i salut.

Des de Biwel oferim els següents serveis de consultoria:

El nostre equip assessora i dissenya el pla estratègic i pla d’acció adaptat a les necessitats de l’empresa conjuntament amb la Comissió de Salut. Amb la involucració de l’empresa a tots els nivells, Biwel dissenya plans d’acció per aconseguir millorar els indicadors prèviament seleccionats.

Acompanyem a les empreses en el procés de certificació i validació del Sistema de Gestió d’Empresa Saludable d’AENOR i en la seva preparació per a l’obtenció de reconeixements o bones pràctiques en matèria de salut i benestar laboral a l’empresa.

Comptem amb una plataforma pròpia per mesurar el BENESTAR INDIVIDUAL dels treballadors. Amb aquesta informació generem dos informes: un personalitzat per a cada treballador, amb els resultats de salut detallats; i un altre amb informació sobre l’estat de salut global per a l’empresa, i amb la nostra recomanació estratègica per millorar l’Estat Global de Benestar Corporatiu.

Oferim un servei de suport i assessorament a mida dels departaments implicats en el programa d’Empresa Saludable. Des d’un suport puntual fins a integrar un “Wellbeing Manager” dins de l’estructura que permeti fer un salt en el model de gestió.

L’entorn on treballem és un factor important en el benestar laboral i individual dels nostres empleats. A Biwel creiem que els petits canvis poden millorar l’ambient de treball. T’assessorem en la instal·lació d’espais polivalents per realitzar els nostres exercicis diaris, canvis en màquines expenedores o espais de descans.

El nostre equip revisarà i adequarà nutricionalment el menú de les empreses i col·lectius amb servei de cuina.

Farem una anàlisi de les característiques de les instal·lacions, el personal i el pressupost per elaborar un menú alternatiu que sigui equilibrat, saludable, suficient i adaptat a les característiques i preferències dels treballadors. A més, el nostre principal objectiu és aconseguir que els treballadors tinguin una alimentació saludable, i ajudar l’empresa a gamificar l’experiència i mesurar l’impacte del programa.

La comunicació interna és el factor clau en l’èxit dels programes de benestar. La nostra experiència ens permet ajudar a definir la millor estratègia per a una comunicació efectiva i dinàmica, així com acompanyar al departament de comunicació a mantenir l’engagement. Biwel treballa diàriament el disseny de campanyes de comunicació per a empreses saludables, que inclouen eines de treball tan eficaces com és la creació d’una intranet saludable.

Comptem amb diferents estudis que valoren la viabilitat econòmica dels Programes de Benestar Laboral i les millores en benestar per part dels empleats. A través de mètriques com el VOI podem mesurar factors com el reconeixement i la sensació de pertinença, molt relacionats amb la rendibilitat d’una companyia i la seva capacitat de retenir el talent. De fet, estudis han demostrat que les empreses amb treballadors feliços són fins a un 20% més productives.